Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citronkyckling

Kyckling är både gott, nyttigt och prisvärt och kan ätas i många sammanhang och varieras på många sätt. I detta recept lagar du kycklingen i ugn och smaksätter med rivet citronskal, pressad citronsaft och brun farin - enkelt, fräscht och smakrikt!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela kycklingen i 4 bitar, ta ev bort en del av skinnet. Salta, peppra och lägg kycklingen i en ugnssäker form.
  3. Tvätta och skala citronen tunt med potatisskalare. Skär skalet i tunna strimlor. Dela och pressa ur saften.
  4. Blanda citronsaft, -skal och farin. Häll det över kycklingen.
  5. Stek i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Ös kycklingen några gånger med citronskyn. Gör potatisplättar under tiden kycklingen tillagas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 citron
  • 2 msk Brun Farin
Lägg till i inköpslistan