Citronkräm

Betyg 3.7 av 5.
64 personer har röstat
9
Citronkräm

En krämig och god citronkräm som är kanonbra att lägga emellan dina tårtbottnar. Juicen från citronerna ger en syrlig smak som passar bra till många tårtor. En välsmakande kräm som går enkelt och snabbt att vispa ihop.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002

Citronkräm

Ingredienser

3 dl
2 dl  strösocker
3   ägg
juicen av 2   citroner (juicen av 2 citroner motsvarar ca 1½ dl)
50 g  smör

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.Receptet är uppdaterat aug 2021.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
64 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott, jag tog med zesten från citronerna och den blev lagom syrlig🙂

Eva

2024-02-09

Supergod! Blev en riktig hit i tårtan :)

Jennifer

2023-07-21

Vad göra om krämen blir för lös? Ami

Ann-marie

2021-06-24

Testa liknande recept

Lemon meringue-pie (Amerikansk citronpaj)
Betyg 3.7 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blodapelsin- och marängpaj
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Godaste rabarberkakan
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörfrallor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Äppelmunkar
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Clementincurd
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga