Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Citronkräm

Denna snabba och lättlagade citronkräm är perfekt till de som är känsliga mot ägg och gluten. Blanda snabbt ihop dina ingredienser till en mumsig kräm som gärna får vila någon minut i kylen före den avnjuts. En syrlig kräm som kommer bli en succé!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman alla ingredienser och rör om väl. Smaka av med salt och ev lite socker.
  2. Låt stå svalt en stund före serveringen.

För alla

Citronkräm är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl olivolja
  • skal av 1 citron
  • salt
  • ev socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?