Supergoda citronkakor med krispiga vallmofrön och smak av vanilj. Perfekt som gå bort-present om du lyckas hålla dig ifrån att äta alla själv! Receptet är publicerat i samarbete med boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2018
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Receptet kommer från boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga av My Feldt.
Näringsvärdet är beräknat per kaka på 40 kakor.
Receptet har uppdaterats sept 2020.
Kommentarer
Torunn
8/26/2020Ska man verkligen ha så mkt florsocker? Eller var det så i originalreceptet att det var 100 gr mixat strösocker?
Redaktionen ICAse
9/2/2020Hej Torunn! Nu har vi uppdaterat receptet. Det är inte 100 g florsocker som ska användas utan 100 g strö- eller mixat rårörsocker. Vi ber om ursäkt för denna miss i ingredienslistan. Hälsningar Ulrika
Malin
2/28/2019Jag var inne på appen (där man inte kan se kommentarer). Nu när jag läst tidigare kommentar och svar förstår jag att meningen i beskrivningen om att man ska mixa rörsockret nog borde tas bort.
Sara
7/24/2018Enda som jag hade synpunkt på i receptet är att det knappast tar 3 timmar att värma en modern ugn...
Redaktionen ICAse
7/31/2018Hej Sara! Tack för din synpunkt. Vi har nu flyttat ner punkten när man ska sätta på ugnen till efter att degen har vilat i kylen. Lycka till med kakorna! Hälsningar, Terese