”Ja tack, en bit till!” Ingen säger nej till sockerkakan kryddad med citron och vallmofrön. Särskilt inte när den är täckt med en söt florsockerglasyr. Grädda gärna citronkakan i en vacker form för, som bekant, man äter även med ögonen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Håller med övriga, efter 35 min är den inte färdig utan helt flytande i mitten. Behöver mer tid. Har en ganska ny ugn.
Nina
2023-03-02Hej! Ser väldigt god ut! Tänkte prova receptet som mjölkproteinfri och laktosfri. Vad är bäst att byta ut 3 dl filmjölk till? Filmjölk innehåller både mjölkprotein och laktos. Jag tänkte försöka ha vit chokladganache på istället för glasyr (med vegan vit choklad och kokosgrädde) Med vänliga hälsningar Lena
Lena
2023-01-07Denna kakan är fantastiskt god. Men jag tar 35min i varmluft annars är den obakad efter 35...glömmer dock av att det ska vara varmluft för min del så ibland blir den så där.
Veronica
2022-02-13