Citronkaka med blå vallmo

121
13
Citronkaka med blå vallmo

”Ja tack, en bit till!” Ingen säger nej till sockerkakan kryddad med citron och vallmofrön. Särskilt inte när den är täckt med en söt florsockerglasyr. Grädda gärna citronkakan i en vacker form för, som bekant, man äter även med ögonen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Citronkaka med blå vallmo

Ingredienser

10 portioner
125 g rumsvarmt smör
1 msk finrivet citronskal
3 dl socker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl filmjölk (3 %)
3 msk färskpressad citronjuice
3 msk blå vallmofrön
finrivet citronskal till garnering
smör och ströbröd till formen

Glasyr

1 dl florsocker
1 msk färskpressad citronjuice

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

121

Kommentarer

Camilla

2021-10-12

Väldigt god, men i min ugn (3 år gammal med vanlig över/undervärme) tog det minst 20 min till innan kakan var klar.

Svante

2021-09-14

Läckert Behövde längre tid i ungnen.

Maria

2021-08-02

Mycket smarrigt!

Näringsvärde per portion

Energi 1460 KJ / 349 kCal
Fett 14 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 51 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept