Citronkaka med blå vallmo

106
9
Citronkaka med blå vallmo

”Ja tack, en bit till!” Ingen säger nej till sockerkakan kryddad med citron och vallmofrön. Särskilt inte när den är täckt med en söt florsockerglasyr. Grädda gärna citronkakan i en vacker form för, som bekant, man äter även med ögonen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Citronkaka med blå vallmo

Ingredienser

10 portioner
125 g
rumsvarmt smör
1 msk
finrivet citronskal
3 dl
socker
3
ägg
3 1/2 dl
vetemjöl
1 1/2 tsk
bakpulver
1 dl
filmjölk (3 %)
3 msk
färskpressad citronjuice
3 msk
blå vallmofrön
-
finrivet citronskal till garnering
-
smör och ströbröd till formen

Glasyr

1 dl
florsocker
1 msk
färskpressad citronjuice

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

106

Kommentarer

Ylva

2021-04-23

Fantastiskt god och saftig. Bättrade på med 1 dl vallmofrön. Smaskens tyckte alla, också barnen.

Inger

2021-04-18

Dessvärre var kakan flytande i mitten trots att den var inne 45 minuter. Ett helt misslyckat bak för min del, tyvärr!

Caroline

2021-03-15

Saftig och god!

Näringsvärde per portion

Energi 1460 KJ / 349 kCal
Fett 14 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 51 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept