Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citron- och limemarmelad

Hemgjord citron- och limemarmelad är en fruktig och lite syrlig marmelad som i fina små burkar passar utmärkt som gå-bort-present till hösten och vintern.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 burkar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta citroner och limefrukter riktigt noga i varmvatten. Dela citrusfrukterna i fjärdedelar. Plocka bort de flesta kärnorna. Skiva frukten tunt, gärna i matberedare.
  2. Skala och riv morötterna ganska grovt. Lägg frukt och morötter i en kastrull. Häll över vattnet. Koka fruktmassan ca 30 min. Rör så att det inte fastnar i botten. Häll i sockret under omrörning. Låt koka på svag värme ca 45 min. Rör då och då.
  3. Kontrollera att marmeladen är färdig genom att hälla upp lite av den på ett fat. Låt den kallna och dra sedan med ett finger genom marmeladen. Håller sig marmeladen på plats är den färdig.
  4. Häll upp i varma burkar. Sätt genast på locken och låt marmeladen kallna. Förvara svalt.

Ingredienser

Portioner: 2 burkar
  • 3 citroner (3 citroner motsvarar ca 300 g)
  • 3 lime (3 lime motsvarar ca 200 g)
  • 3 morötter (3 morötter motsvarar ca 200 g)
  • 1 l vatten
  • 1 kg socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 320 kJ / 75 kCal
Läs mer om näringsvärden