Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Choritzogratäng med basilika

Fabulös och mättande gratäng med italienska smaker! Stek chorizo och lök, tillsätt krossade tomater, oliver, balsamvinäger och låt småkoka några minuter. Låt den nykokta pastan rinna av och blanda den med sås och basilika. Lägg på mozzarella och tillaga mitt i ugnen. Duka fram din osttäckta gratäng med fräsch rucola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Häll oljan i en stekpanna och hetta upp. Skär korven i halvor och kläm ut korvfärsen i stekpannan. Blanda ner lök och vitlök och stek ca 2 minuter.
  5. Tillsätt tomater, oliver och balsamvinäger. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  6. Skär mozzarellan i skivor och grovhacka basilikan.
  7. Låt pastan rinna av och blanda den med såsen och basilika. Häll upp i en ugnssäker form. Lägg på mozzarellan och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera med ruccola.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellan.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Kocktips! Lite hetare! Finhacka lite chili och vänd ner i tomatsåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna rigatonipasta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 300 g färsk chorizo
  • 2 burkar krossade tomater (à 390 g)
  • ca 1 1/2 dl urkärnade kalamataoliver
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • ca 100 g mozzarella med basilika
  • 1 kruka basilika
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2699 kJ / 645 kCal