Chokladtryfflar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Chokladtryfflar

Lyxiga tryfflar med choklad är enkelt att laga på grädde, crème fraiche, mörk blockchoklad, kakao och valnötskärnor. Förvara chokladtryfflarna i kylen och servera till efterrätt eller till kaffe.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda grädde och crème fraiche i en kastrull. Koka sakta 2-3 minuter. Ta sedan av värmen. 
  2. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i den varma grädden. Rör smeten väl.
  3. Blanda ner kakao och hackade nötter och låt smeten svalna tills den börjar tjockna lite. 
  4. Klicka ner smeten i ischokladformar och sikta kakao över. Förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, grädde och laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot soja-, havre- eller risbaserad gräddersättning. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri choklad.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 1 msk kakao
  • 1 påse hackade valnötskärnor (ca 150 g)
Lägg till i inköpslistan