Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Chokladtryffel med hallon 

Ett lyxigt chokladgodis med smak av hallon. Dessa tryfflar är gjorda på mörk choklad, grädde och smör, och kan rullas i antingen frystorkade hallon eller florsocker. Perfekt till julens dessertbord eller som gå bort-present!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Mixa och sila hallonen genom en finmaskig sil, ska ge ca 1/2 dl puré (för ca 25 st).
  2. Koka upp grädden och hallonpurén, häll över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra. Tillsätt smöret i små klickar och rör till en slät kräm. Låt svalna i rumstemperatur. Ställ i kylen minst 6 timmar tills den stelnat.
  3. Rulla smeten till ca 25 stycken tryfflar (för 25 st) och rulla i frystorkade hallon eller florsocker.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, vispgrädde och smör.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 200 g mörk choklad (70%)
  • 1 1/2 dl tinade frysta hallon
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 25 g rumsvarmt smör
  • frystorkade hallon eller florsocker att rulla i
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer