Ett lyxigt chokladgodis med smak av hallon. Dessa tryfflar är gjorda på mörk choklad, grädde och smör, och kan rullas i antingen frystorkade hallon eller florsocker. Perfekt till julens dessertbord eller som gå bort-present!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Smeten skar sig för mig. Vad kan det bero på ? Grädden var färsk. Men jättegod smak.
Anette
2018-12-01Hej Anette! Det kan bero på att det kommit vatten i smeten? Annars vet vi inte! Om den skär sig kan man mixa smeten innan man kyler ner. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-27Hej! Tryfflarna blev ”blöta” och florsockret smälte under natten i kylen. Tryfflarna var mjuka o kladdiga. Vad kan jag ha gjort för fel. Tog inga genvägar i receptet. Fel choklad?
Carin
2018-11-28Hej Carin! Det är viktigt att man använder 70% choklad, och att smeten har stått i kylen minst 6 timmar innan man rullar den, så att den hunnit stelna. Florsocker kan smälta i kylen om det blir fuktigt, i så fall kan man rulla i florsocker en omgång till innan servering! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-28