Chokladtryffel med hallon 

12
2
Chokladtryffel med hallon 

Ett lyxigt chokladgodis med smak av hallon. Dessa tryfflar är gjorda på mörk choklad, grädde och smör, och kan rullas i antingen frystorkade hallon eller florsocker. Perfekt till julens dessertbord eller som gå bort-present!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Chokladtryffel med hallon 

Ingredienser

25 st
200 g
mörk choklad (70%)
1 1/2 dl
tinade frysta hallon
1 1/2 dl
vispgrädde
25 g
rumsvarmt smör
-
frystorkade hallon eller florsocker att rulla i

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, vispgrädde och smör.
Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Anette

2018-12-01

Smeten skar sig för mig. Vad kan det bero på ? Grädden var färsk. Men jättegod smak.

Redaktionen ICAse

2018-12-27

Hej Anette! Det kan bero på att det kommit vatten i smeten? Annars vet vi inte! Om den skär sig kan man mixa smeten innan man kyler ner. Hälsningar Michelle

Carin

2018-11-28

Hej! Tryfflarna blev ”blöta” och florsockret smälte under natten i kylen. Tryfflarna var mjuka o kladdiga. Vad kan jag ha gjort för fel. Tog inga genvägar i receptet. Fel choklad?

Redaktionen ICAse

2018-11-28

Hej Carin! Det är viktigt att man använder 70% choklad, och att smeten har stått i kylen minst 6 timmar innan man rullar den, så att den hunnit stelna. Florsocker kan smälta i kylen om det blir fuktigt, i så fall kan man rulla i florsocker en omgång till innan servering! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 329 KJ / 79 kCal
Fett 6 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 7 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept