Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladtryffel med apelsin

Bjud alla chokladälskare på dessa härliga tryfflar med smak av apelsin och låt dem gissa den hemliga ingrediensen. De kommer bli förvånade över att kokta svarta bönor utgör basen. Roligt och nytänkande, för vem har sagt att sötsaker inte kan göras på bönor!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 12-15 tryfflar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj bönorna noga.
  2. Mixa bönor, agavesirap, kokosolja, kaffe, kakao och apelsinskal till en slät smet i mixer eller matberedare. Låt smeten vila i kylskåp minst 2 timmar.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.
  4. Ta ut smeten och forma till 12–15 bollar.
  5. Doppa bollarna i den smälta chokladen med en gaffel, låt rinna av och lägg på en bakpappersklädd plåt. Strö över apelsinskal. Ställ in i kylen minst 30 minuter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri ren mörk choklad av god kvalitet.

Näringsvärdet är beräknat per tryffel (12 st).

Ingredienser

Portioner: Ger 12-15 tryfflar
  • 400 g kokta svarta bönor (avrunnen vikt)
  • 4 msk agavesirap
  • 1 msk kokosolja
  • 2 msk kallt kaffe
  • 1 1/2 dl kakao
  • finrivet skal av 1/2 apelsin
  • 150 g mörk choklad
  • finrivet skal av apelsin till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 662 kJ / 158 kCal