Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Chokladtryffel med anchochili

Förstklassig chokladdessert med kryddig anchochili. Chokladtryffeln smälter på tungan och smakerna av mörk choklad, lingon och chilipeppar får dig att önska mer!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa ner smöret och äggulan i chokladen och vänd ner de tinade lingonen.
  2. Vispa äggvita och socker till hårt skum. Vänd försiktigt ner äggvitan i chokladen och blanda väl. Häll smeten i en form och låt den stå kallt i minst en timme eller tills tryffeln stelnat.
  3. Skär den i kuber. Vänd tryfflarna i en blandning av kakaopulver och chilipeppar. Låt tryfflarna stå svalt före servering.

Ingredienser

Portioner: 15 bitar
  • 175 g mörk choklad
  • 50 g osaltat smör
  • 1 äggula
  • 1 dl färska eller frysta lingon
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk mald chilipeppar av anchovariant
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer