Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Chokladtryffel

(2)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Enkelt recept på lyxig chokladtryffel för chokladälskare. Du gör tryfflarna av mörk choklad, havrebaserad grädde, kakao och florsocker. För extra goda tryfflar kan du tillsätta cognac!

Ingredienser

Portioner: 20 kulor
  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 dl havrebaserad grädde
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 dl florsocker
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 kulor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält chokladen tillsammans med grädden i en kastrull på svag värme under omrörning. Häll upp smeten i en djup tallrik. Låt svalna.
  2. Ställ chokladen i kylskåpet tills den stelnat. Rör någon gång under tiden till en smidig smet.
  3. Blanda kakao och florsocker och häll det på en tallrik. Forma snabbt chokladen till ca 20 kulor med hjälp av händerna och en sked.
  4. Rulla kulorna i florsocker och kakaoblandningen.
  5. Förvara tryffeln i kylskåpet.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Läs noga ingrediensförteckningen på chokladen. Många mörka chokladkakor innehåller spår av mjölkprotein. Det finns dock några som är mjölkfria vilket framgår av förpackningstexten.

Tips

Tillsätt gärna 1 msk cognac (för 20 kulor) i kastrullen med chokladen och grädden.