Chokladmoussetårta med maräng & pistaschnötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladmoussetårta med maräng & pistagenötter

Himmelsk chokladmoussetårta med kladdkaka som botten, kan det bli bättre! Den krämiga moussen innehåller ägg, mörk choklad, vispgrädde, smör och honung. Den ljuvliga chokladtårtan toppar du med hackade pistagenötter och maränger.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Botten: Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
  3. Mousse: Vispa grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt.
  4. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
  5. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Rör till sist ner grädden.
  6. Låt botten vara kvar i formen och bre över chokladmoussen. Låt tårtan svalna och "sätta sig" i kylen i ett par timmar.
  7. Strö slutligen över hackade, saltrostade pistagenötter och marängkross. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Byt mjölet mot samma mängd fin glutenfri mjölmix som innehåller mjölk (t ex Semper).
Gör mjölkfri: Byt allt smör mot mjölkfritt margarin. Använd ren mörk choklad av bra kvalitet. Använd mjölkfri gräddprodukt Imat från Oatly och vispa enligt anvisning med 2 smälta gelatinblad. Kyl tills konsistensen är fast och blanda ner i chokladsmeten.

Ingredienser

Portioner: 10
Botten
  • 2 ägg
  • 100 g smält smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 100 g smält mörk choklad av bra kvalitet
  • 1/2 dl hackade pistagenötter (gärna salta)
Mousse
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 msk honung
  • 200 g hackad mörk choklad av bra kvalitet
  • 70 g smör
  • saltrostade pistagenötter (till servering)
  • krossade maränger (till servering)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2690 kJ / 640 kCal
Läs mer om näringsvärden