Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladmousse

På 80-talet fick det gärna vara lite lyxigt och fluffigt, även på dessertbordet. Så vad passade väl bättre än en fransk chokladmousse? En riktig klassiker som kan smaksättas i all oändlighet men som i sin originalform tillagas på enbart mörk choklad, äggulor, florsocker och vispgrädde. Voilà!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i små bitar och smält den i en bunke över vattenbad. Ta av bunken och låt det svalna något.
  2. Rör ner äggulorna en i sänder i chokladen och vattnet lite i taget och rör slätt. Tillsätt florsocker och eventuellt valfri smaksättning och blanda om. Låt smeten svalna.
  3. Vispa grädden lätt och vänd ner den i lite i taget i smeten. Fördela moussen i portionsskålar. Ställ moussen i kylen några timmar.
  4. Till garnering: Vispa grädden, spritsa eller klicka den på moussen och lägg på hallon.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad och byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 125 g mörk bakchoklad
  • 2 äggulor
  • 2 msk ljummet vatten
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
Förslag på smaksättning
  • rivet skal av 1/2 apelsin eller
  • 4 msk starkt kaffe
Till garnering
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 125 g färska hallon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?