Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Chokladmousse

Det är enkelt att laga underbar hemmagjord chokladmousse. Du behöver mörk blockchoklad, äggulor, florsocker, apelsin, kaffe och grädde. Garnera efterrätten med strössel och servera efter några timmar i kylen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i små bitar och smält den. Ta kastrullen av värmen och låt smeten svalna något.
  2. Rör ner äggulorna en i sänder i chokladen och rör väl mellan varje. Tillsätt florsocker, apelsin och kaffe och låt smeten svalna.
  3. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vänd ner den i smeten och fördela den sedan i portionsskålar. Strö över strössel och ställ moussen i kylen några timmar.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten.
Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Gör laktosfri: välj latosfri vispgrädde och choklad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 2 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • 4 msk starkt bryggt kaffe
  • 3 dl vispgrädde
  • chokladströssel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2163 kJ / 517 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer