Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Chokladfudge med Djungelvrål

Med endast fyra ingredienser får du enkelt ihop en smarrig chokladfudge. Knepet är mjölkchoklad med bitar av Djungelvrål som garanterat kommer imponera på bjudningsbordet. Bitarna formar du som du själv vill, stora eller små.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm mjölk och choklad över vattenbad under omrörning.
  2. Tillsätt smör när chokladen smält och rör tills smöret smält och smeten är slät och glansig.
  3. Häll upp i en form klädd i bakplåtspapper ca 20x20 cm (för 30 bitar). Strö ev över lite flingsalt. Låt fudgen stå svalt över natten innan du skär upp den i bitar.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Fri från gluten och ägg.

Recept och bild i samarbete med Cloetta.

Tips

Vill du ha extra laktitssmak? Hacka Djungelvrål och strö över fudgen innan du ställer in den i kylen för att stelna.

Ingredienser

Portioner: ca 30 bitar
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
  • 200 g plopp mjölkchoklad med djungelvrål
  • 200 g mörk choklad (70 %)
  • 50 g smör
  • ev flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer