Chokladfudge | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladfudge

En smältande god chokladfudge, som passar extra bra i juletider. Råsocker ger fudgen en lite kolaaktig smak och krossad kardemumma sätter den juliga tonen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smörj en form, ca 15x20 cm (för 20 st), med olja.
  2. Blanda socker, grädde, mjölk och kardemumma i en vid kastrull. Koka upp och låt koka under omrörning tills temperaturen är 118°C. Tänk på att det går fort mot slutet och bränner lätt vid.
  3. Hacka chokladen och rör ner den, rör försiktigt tills massan ljusnar något. Häll upp i formen.
  4. Skär fudgen i rutor när den svalnat. Förvara den torrt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, mjölkdryck och mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri choklad.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 5 dl råsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 1/2 dl mjölk
  • 1 msk krossad kardemumma
  • 100 g mörk choklad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 873 kJ / 209 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept