Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Chokladfondue

Chokladfondue är en härlig och populär dessert som du lätt varierar. Koka snabbt upp grädden och smält ner Toblerone. Ställ fram chokladsmeten så alla kan doppa ner söt frukt, bär eller bröd. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden under omrörning.
  2. Doppa frukterna och bröden i chokladen.

Tips

För de vuxna: smaksätt chokladen med 1-2 msk rom eller konjak (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g Toblerone (eller vanlig mjölkchoklad)
Till servering
  • frukt skuren i bitar av t ex jordgubbar, banan, ananas, äpple, päron och druvor
  • bitar av t ex muffins, brownie eller mjuk pepparkaka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?