Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Avancerad

Chokladfondant med fruktsallad

Mastig chokladfondant med fräsch fruktsallad av granatäppelkärnor, apelsin och äpple. Servera de varma chokladbakelserna tillsammans med fruktsalladen och strö över hackade pistagenötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa smör och socker poröst. Vispa i ägget och äggulorna en i taget.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Vispa ner den i smeten och vänd till sist ner mjölet.
  4. Smörj portionsformarna och fyll med chokladsmeten. Grädda i ugnen i 6-7 minuter. Kärnan ska vara rinnig.
  5. Fruktsallad: Gröp ut kärnorna ur granatäpplet och strimla äpplet.
  6. Skär skalet av apelsinen och skär loss apelsinfiléerna. Blanda granatäpple, äpple och apelsinfiléer. Hacka pistagenötterna och strö ovanpå frukten.
  7. Servera de varma chokladbakelserna med fruktsalladen.

För alla

Innehåller gluten, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 75 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 80 g mörk choklad med hög kakaohalt (70%)
  • 2 msk vetemjöl
Fruktsallad
  • 1 granatäpple
  • 1 rött äpple
  • 1 apelsin
  • 1/2 dl pistagenötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1640 kJ / 390 kCal
Fett: 27 g
Läs mer om näringsvärden