Chokladfondant med fruktsallad

35
6
Chokladfondant med fruktsallad

Mastig chokladfondant med fräsch fruktsallad av granatäppelkärnor, apelsin och äpple. Servera de varma chokladbakelserna tillsammans med fruktsalladen och strö över hackade pistagenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Chokladfondant med fruktsallad

Ingredienser

4 portioner
75 g smör
2 msk strösocker
1 ägg
2 äggulor
80 g mörk choklad med hög kakaohalt (70%)
2 msk vetemjöl

Fruktsallad

1 granatäpple
1 rött äpple
1 apelsin
1/2 dl pistagenötter

För alla

Innehåller gluten, laktos och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Stefan

2020-04-29

Grymt trevligt. Mina 9:or elever skall få göra dess!

Helena

2010-01-29

Fantastiskt god och superenkel att göra!! Jag fyllde smeten i Ikeas ljuslyktor i glas (välsmorda), funkade bra och blev lagom stora till 4 pers. Den var perfekt rinnig i mitten, efter 7 min i ugnen...

Malin

2007-12-30

En chokladälskares drömefterrätt! Gör man enligt recept och inte låter den vara för länge i ugnen så blir den perfekt! Servera med vaniljglass och passionsfrukt! Njuut!

Näringsvärde per portion

Energi 1640 KJ / 390 kCal
Fett 27 g
Läs mer om näringsvärden