En chokladfondant är som en liten chokladvulkan, full med rinnig choklad. Här är en klassisk fondant där du själv väljer vilken smak du vill ha i mitten. Lägg bara i en ruta choklad med hallon-, lakrits- eller kanske mintsmak!
Ingredienser
4 portioner
125
g
choklad (70 %)
100
g
osaltat smör
3
ägg
2
äggulor
1/2
dl
socker
2
msk
kakao
25
g
mjöl
4
rutor choklad (70 %, valfri smak)
Tillbehör
vaniljglass
hallon
För alla
Innehåller ägg. Gör glutenfri: välj glutenfritt mjöl. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Kontrollera chokladen, annars välj laktosfri choklad. Välj laktosfri glass att servera till. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri choklad. Välj havre-, soja- eller risbaserad glass att servera till. Recept och bild från Marabou Premium.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
352
14 st
Kommentarer
Mehayla
2022-07-19
Min favorit dessert.
Freja
2021-05-24
Smakade papper. R.i.p min oskyldiga bakchoklad..
Anna
2021-01-05
Väldigt stark chokladsmak. Älskar man det är receptet bra. För mig blev det för intensivt.
Kommentarer
Mehayla
2022-07-19Min favorit dessert.
Freja
2021-05-24Smakade papper. R.i.p min oskyldiga bakchoklad..
Anna
2021-01-05Väldigt stark chokladsmak. Älskar man det är receptet bra. För mig blev det för intensivt.