En chokladfondant är som en liten chokladvulkan, full med rinnig choklad. Här är en klassisk fondant där du själv väljer vilken smak du vill ha i mitten. Lägg bara i en ruta choklad med hallon-, lakrits- eller kanske mintsmak!
Ingredienser
4 portioner
125 g choklad (70 %)
100 g osaltat smör
3 ägg
2 äggulor
1/2 dl socker
2 msk kakao
25 g mjöl
4 rutor choklad (70 %, valfri smak)
Tillbehör
vaniljglass
hallon
För alla
Innehåller ägg. Gör glutenfri: välj glutenfritt mjöl. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Kontrollera chokladen, annars välj laktosfri choklad. Välj laktosfri glass att servera till. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri choklad. Välj havre-, soja- eller risbaserad glass att servera till. Recept och bild från Marabou Premium.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.4 av 5.
352352 personer har röstat
14 st
Kommentarer
Min favorit dessert.
Mehayla
2022-07-19
Smakade papper. R.i.p min oskyldiga bakchoklad..
Freja
2021-05-24
Väldigt stark chokladsmak. Älskar man det är receptet bra. För mig blev det för intensivt.
Kommentarer
Min favorit dessert.
Mehayla
2022-07-19Smakade papper. R.i.p min oskyldiga bakchoklad..
Freja
2021-05-24Väldigt stark chokladsmak. Älskar man det är receptet bra. För mig blev det för intensivt.
Anna
2021-01-05