Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chokladfondant

En chokladfondant är som en liten chokladvulkan, full med rinnig choklad. Här är en klassisk fondant där du själv väljer vilken smak du vill ha i mitten. Lägg bara i en ruta choklad med hallon-, lakrits- eller kanske mintsmak!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält ihop choklad och smör.
  2. Vispa ägg, äggulor och socker. Rör ner chokladsmöret i äggsmeten.
  3. Sikta i kakao och vetemjöl, rör om ordentligt.
  4. Smöra och mjöla portionsformar. Häll upp smeten i formarna, tryck ner en chokladruta med valfri smak i mitten (inte hela vägen ner). Grädda på 190°C tills ytan precis torkat, cirka 8–12 min. Ta ut och låt vila 1–2 minuter.
  5. Tillbehör: Stjälp upp på tallrik och servera med en kula vaniljglass och några hallon.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Kontrollera chokladen, annars välj laktosfri choklad. Välj laktosfri glass att servera till.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj mjölkproteinfri choklad. Välj havre-, soja- eller risbaserad glass att servera till.

Recept och bild från Marabou Premium.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 125 g choklad (70 %)
  • 100 g osaltat smör
  • 3 ägg
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 25 g mjöl
  • 4 rutor choklad (70 %, valfri smak)
Tillbehör
  • vaniljglass
  • hallon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2968 kJ / 709 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer