Chokladbakelse med hallon och dulce de leche | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladbakelse med hallon och dulce de leche

Denna delikata nyårsdessert med vackra chokladbakelser och söta hallon och dulche de leche kommer bli en succé på bjudningen. Grädda mitt i ugnen och dela därefter rulltårtan i 8 skivor. Toppa varje skiva med en klick vispad grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Kaka: Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Smörj papperet med lite smör.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver, sikta ner det i äggsmeten och rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i pannan.  Grädda mitt i ugnen ca 4 minuter. Vänd kakan på ett bakplåtspapper med socker och låt kallna.
  6. Fyllning: Bred på kvargen och strö över hallonen. Rulla samman till en tät rulle från kortsidan. Låt den ligga i kylskåp minst 1 timme. 
  7. Garnering: Dela rulltårtan i 8 skivor (för 8 port). Toppa varje skiva med en klick lättvispad grädde, färska hallon och hyvlad choklad (hyvla med en potatisskalare) och mynta.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
Kaka
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker (+ extra att vända kakan i)
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 1 msk kakao
  • 1/2 tsk bakpulver
Fyllning
  • 250 g kvarg (dulce de leche)
  • 2 askar färska hallon (à 125 g)
Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • färska hallon
  • mörk- vit och mjölkchoklad
  • mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 988 kJ / 236 kCal