UNDER 30 MIN | Enkel

Chilipaste

Milda chilifrukter mixas ner till en kräm tillsammans med vitlök och olja. Pasten är god att ha som smörgåspålägg, på ostkexen eller snittarna, eller som en smarrig lagom het dipp.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla chilifrukterna. Fräs chili och vitlöksklyftor i oljan 10–15 minuter på svag värme.
  2. Mixa med salt till en slät paste. Häll upp i en ren burk. God att ha på mackan, ostkexen eller som en dipp.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 2 dl
  • 10 milda chilifrukter (t ex Padron, Poblano eller Anaheim)
  • 4 - ca 5 skalade vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 - ca 2 krm salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 729 kJ / 174 kCal