Chilipaste

1
0
Chilipaste

Milda chilifrukter mixas ner till en kräm tillsammans med vitlök och olja. Pasten är god att ha som smörgåspålägg, på ostkexen eller snittarna, eller som en smarrig lagom het dipp.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Chilipaste

Ingredienser

ca 2 dl
10
milda chilifrukter (t ex Padron, Poblano eller Anaheim)
ca 4 - 5
skalade vitlöksklyftor
2 msk
rapsolja
ca 1 - 2 krm
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 729 KJ / 174 kCal
Fett 15 g
Salt 1 g
Kolhydrater 8 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept