Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chiliburgare

Spännande variant på vanliga hamburgare! Dessa serveras på rostade bröd tillsammans med söt-stark cottage cheese som smaksatts med tomatpuré, honung och sambal oelek samt klyftpotatis och ugnsrostade wokgrönsaker.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en långpanna.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Blanda dem med olja, salt och peppar.
  3. Lägg potatisen på den varma plåten och rosta i ca 10 minuter. Lägg sedan på wokgrönsakerna på ena sidan och rosta vidare ca 8 minuter.
  4. Burgare: Blanda färsen med vatten, salt och peppar. Forma till portionsstora burgare. Stek dem i olja i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
  5. Kesoblandning: Blanda cottage cheese med tomatpuré och honung. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
  6. Rosta bröden och servera med burgarna, kesoblandningen, potatisen och grönsakerna.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cottage cheese mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Krydda chiliburgarna lite försiktigt med sambal oelek om du har små barn, så att burgarna inte blir för heta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 300 g frysta wokgrönsaker Thai
  • 8 skivor vitt bröd
Burgare
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
Kesoblandning
  • 200 g cottage cheese
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2630 kJ / 631 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer