Chili con carne

39
1
Chili con carne

Bjud familjen på en klassisk chili con carne. Fräs löken och färsen innan du tillsätter bönor, tomatkross och buljong samt krydda efter egen smak med chili- och paprikapulver. Servera den smakrika grytan med ris och toppa med en klick gräddfil och krispiga morotsstavar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018

Chili con carne

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Chili con carne

1
gul lök
1 msk
olja
ca 500 g
nötfärs
1 krm
chilipulver
1 tsk
paprikapulver
1/2
köttbuljongtärning eller 1 tsk (för 4 port) fond
380 g
vita bönor i tomatsås
500 g
krossade tomater
-
salt
-
peppar

Till servering

3
morötter
2 dl
gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Om du vill ha en lite starkare chili con carne kan du smaka av med mer chilipulver eller sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentar

Lars-emil

1/11/2021

Snabblagad och god. Lagom vardagsmat.

Näringsvärde per portion

Energi 2893 KJ / 690 kCal
Fett 25 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 73 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept