Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Chili con carne

Bjud familjen på en klassisk chili con carne. Fräs löken och färsen innan du tillsätter bönor, tomatkross och buljong samt krydda efter egen smak med chili- och paprikapulver. Servera den smakrika grytan med ris och toppa med en klick gräddfil och krispiga morotsstavar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Chili con carne: Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och bryn tills det fått fin färg.
  4. Blanda ner kryddor, buljongtärning, bönor och tomatkross. Sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
  5. Till servering: Skala och skär morötterna i stavar eller riv dem.
  6. Servera grytan med morötter, ris och gräddfil.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Om du vill ha en lite starkare chili con carne kan du smaka av med mer chilipulver eller sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Chili con carne
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 380 g vita bönor i tomatsås
  • 500 g krossade tomater
  • salt
  • peppar
Till servering
  • 3 morötter
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2876 kJ / 686 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer