Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chili con carne

Här har ni en barnsligt god och smakrik chili con carne. Gör den på nötfärs, vita bönor, krossade tomater och kryddor. Äts med fördel tillsammans med fluffigt ris och krispiga gurkstavar samt en klick med gräddfil.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och bryn tills den fått fin färg. Mosa färsen så att det inte blir några klumpar.
  4. Blanda ner kryddor, soja, bönor och tomatkross. Sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
  5. Skölj gurkan och skär den i stavar.
  6. Servera grytan med gurka, ris och gräddfil.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour supreme (innehåller soja).

Tips

Om du vill ha en lite starkare chili con carne kan du smaka av med tabasco eller sambal oelek innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk sojasås
  • 380 g vita bönor i tomatsås
  • 500 g krossade tomater
  • salt och peppar
  • 1 gurka
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2979 kJ / 712 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB