Chili con carne
Chili con carne är en mustig och het gryta med köttfärs, chili, vita bönor, paprika och tomater. Detta klassiska mexikanska recept är både lättlagat och uppskattat av dina middagsgäster.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
350 g nötfärs
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver (färsk eller torkad efter smak)
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
3/4 tsk salt
1 msk japansk soja
1 burk hela tomater (à 400 g)
1 köttbuljongtärning
2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g)
Till servering
salladskål
hackad persilja
vinägrett
Tillbehör
jalapeñopeppar
chips eller brytbröd
För alla
Anpassa tillbehören efter allergi/intolerans, kontrollera noga innehåller i buljongtärningen. I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt nötfärs till blandfärs /byt ut nötfärs mot kycklingfärs. Detta leder till en halvering/80% minskning av klimatpåverkan. För ännu mer klimaträtt testa: Chili-sin-carne med pimiento de padron.
Receptet uppdaterat januari 2024.
Gör så här
Tips
Letar du billig vardagsmat? Här finns fler recept på billig mat!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2014 KJ / 480 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g
Kommentarer
Bytte till krossade tomater och använde ICAs ox- & rödvinsfond istället för buljongtärning. Rätten är perfekt för storkok och att frysa in. Rekommenderas varmt.
Malin
2024-04-03Jag bytte hela till krossade tomater
Nathalie
2024-04-03Bra recept
Nathalie
2024-04-03