Chili con carne | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chili con carne

En gammal favorit som värmer gott när det blåser snålt ute. Klassiska ingredienser som kidneybönor, tomat, paprikapulver och köttfärs får lite sting med sambal oelek. Gurkstavar blir knaprigt och fräscht tillsammans med riset och chilin.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Låt bönorna rinna av.
  3. Bryn löken och färsen i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör i tomatpuré och paprikapulver. Krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt tomater, bönor, sambal oelek, smulad buljongtärning och vatten. Låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär gurkan i tärningar eller stavar.
  6. Servera chili con carnen med ris och gurka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 rödlök
  • 410 g kidneybönor
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 500 g passerade tomater
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2304 kJ / 551 kCal