Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chili con carne

Den här klassiska grytan med hetta är smaksatt med paprika, spiskummin, sambal oelek och kidneybönor – precis som sig bör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan.
  3. Bryn färsen i oljan. Tillsätt lök, vitlök, spiskummin, sambal och tomatpuré. Låt alltsammans steka några minuter.
  4. Blanda ner paprikatärningar, krossade tomater, sköljda kidneybönor och vatten. Låt koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med kokt ris eller gryn och en klick gräddfil.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • ca 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1 förp kidneybönor (à 380 g)
  • 2 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2671 kJ / 639 kCal