Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chili con carne

Chili con carne är en riktig klassiker som passar perfekt till middag och den här lagar du på under 30 min. Nötfärs, ris, majs, bönor, tomater, lök och vitlök skapar en mättande, smakrik rätt och sambal oelek ger chili con carnen det där lilla extra!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Stek den i oljan tillsammans med köttfärsen, krydda med salt och peppar.
  2. Låt majs och kidneybönor rinna av väl. Blanda ner majs, kidney-, vita bönor och krossade tomater i köttfärsen. Smaksätt med sambal oelek och låt puttra några minuter. Servera med ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 förp kidneybönor (à 380 g)
  • 2 förp vita bönor i tomatsås (à 380 g)
  • 500 g krossade tomater
  • 1 1/2 tsk sambal oelek
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3770 kJ / 901 kCal