Chili con carne | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chili con carne

En klassiker som går hem hos det flesta. Chili con carne är en köttfärsgryta smaksatt med bönor, paprika, chili och vitlök. Går utmärkt att äta som den är med ett gott bröd eller tillsammans med ris om du vill att den ska bli lite matigare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur och hacka chilin fint. OBS! Tvätta sedan händerna för att inte irritera ögonen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  3. Häll oljan i en gryta och fräs lök och vitlök tills den är mjuk. Tillsätt paprika och spansk peppar ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt tomater, chili- och paprikapulver. Koka ca 10 minuter.
  5. Tillsätt bönor och köttfärs och koka upp och koka ytterligare minst 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Servera med ris och skurna morötter.


För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat inkl ris och morötter.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 röda chili (spansk peppar)
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gröna paprikor
  • 1 paket vita bönor à 380 g
  • 1 paket svarta bönor à 380 g
  • 2 msk matolja
  • 2 paket krossade tomater à 500 g
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 kg nötfärs
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2537 kJ / 606 kCal