Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Chili con carne

Chili con carne är en riktig klassiker som passar i de flesta sammanhang. Heta och mustiga smaker som lätt varieras i styrka beroende på om det är barn eller vuxna som ska serveras.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn köttfärs och lök i oljan, tillsätt kryddorna och fräs med dem ett tag.
  2. Häll i krossade tomater och koka sakta i ca 10 minuter.
  3. Häll av och skölj bönorna, tillsätt bönorna i köttfärsen, rör om och koka upp smaksätt med salt, peppar och ev. tabasco.
  4. Servera med tortillabröd, inlagda jalapenos och gräddfil.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g köttfärs
  • 2 rödlökar (skalade och hackade)
  • 2 skalade och hackade vitlöksklyftor
  • 3 msk matolja
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 500 g krossade tomater
  • salt och svartpeppar
  • ev tabasco
  • 2 tetror kokta bönor t ex kidney, vita eller svarta (à 400 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2874 kJ / 689 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer