Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chili con carne

En jättegod chili con carne som även passar utmärkt när det ska lagas stora mängder. Sjud ihop brynt köttfärs, lök och tomatkross som får fin smak av tabasco och chilisås före du tillsätter de matiga bönorna. Servera ihop med bröd och feferoni.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn köttfärsen i omgångar i olja. Krydda med salt, peppar och chilipeppar. Lägg över i en gryta.
  2. Skala och hacka lök och vitlök och fräs den i olja.
  3. Blanda lök och köttfärs. Häll över de krossade, hela tomaterna och chilisås rör om. Krydda med paprikapulver och tabasco. Låt sjuda ca 10 min.
  4. Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Lägg ner dem i grytan och koka upp så att det blir varmt.
  5. Servera med bröd t.ex. tortillabröd, feferoni och jalapenos.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 1/2 kg köttfärs
  • 3 msk olja
  • 2 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk mellanmalen peppar
  • 2 tsk chilipeppar
  • 3 röda lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 pkt krossade tomater (à 500 g)
  • 1 burk cocktailtomater (à 400 g)
  • 1 dl chilisås
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 msk tabasco
  • 4 burkar bönor t ex vita eller kidney
  • ev bröd till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?