Chili con carne | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chili con carne

Chili con carne är både gott och enkelt att laga till. Smakerna av köttfärs, bacon, chipotle, paprika, chili, jalapeño och spiskummin gör röran extra kryddig. Servera chili con carnen med kokt ris eller med majschips.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn köttfärsen lite i taget i en stekpanna. Lägg över den brynta färsen i en större gryta.
  2. Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i torr panna. Blanda med köttfärsen.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ut och tärna paprikan. Fräs detta tills det blir mjukt.
  4. Blanda det frästa med köttfärsen. Tillsätt öl, fond, de krossade tomterna, chipotlepaste, jalapeno, spiskummin, anchochilipulver och kidneybönor. Salta och peppra.
  5. Låt småkoka i 15 minuter. Om man vill ha mer hetta kan man öka jalapeno- och chipotlemängden.
  6. Blanda ner tomatpurén och koka i ytterligare 30 minuter.
  7. Hacka oreganon, tillsätt den och låt koka i ytterligare 15 minuter. Chili con carnen ska vara ganska fast. Servera den med lite riven ost, majschips, en klicka gräddfil, sallad och en kall öl.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg nötfärs (gärna grovmalen)
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 4 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 röda paprikor
  • 50 cl julöl eller annat mörkt öl
  • 2 msk vilt- och kantarellfond
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 1/2 msk chipotlepaste
  • 0,8 msk hackad, inlagd jalapeño
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 msk chilipulver anchostyle
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • 1/2 kruka färsk oregano
  • rapsolja att steka i
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan