Chicken nuggets med dragondipp

5
0
Chicken nuggets med dragondipp

Hemlagade kycklingnuggets är något utöver det vanliga! Här panerar du ganska stora bitar i mjöl, ägg och ströbröd. De steks snabbt i stekpanna och bakas klart i ugn tillsammans med rotsakerna. Serveras med en dipp med smak av dragon och en färgglad mangoldsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013

Chicken nuggets med dragondipp

Ingredienser

4 portioner
ca 300 g
palsternacka
1
bakpotatis
ca 300 g
sötpotatis
1 msk
olivolja
-
salt och peppar
1
kruka dragon
1
schalottenlök
2 msk
vitvinsvinäger
4
kycklingfiléer
2 msk
vetemjöl
1
ägg
1/2 dl
ströbröd
2 msk
smör eller margarin
2 dl
smetana
65 g
röda mangoldskott

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och ströbröd (eller använd po-fiber).
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: hoppa över paneringen och stek kycklingen i matfett innan de läggs in i ugnen.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2593 KJ / 621 kCal
Fett 34 g
Kolhydrater 38.5 g
Protein 36.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept