Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chicken nuggets med dragondipp

Hemlagade kycklingnuggets är något utöver det vanliga! Här panerar du ganska stora bitar i mjöl, ägg och ströbröd. De steks snabbt i stekpanna och bakas klart i ugn tillsammans med rotsakerna. Serveras med en dipp med smak av dragon och en färgglad mangoldsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Skala palsternackan. Skölj potatisen. Skär palsternacka, potatis och sötpotatis i klyftor. Blanda dem med olivoljan och krydda med salt och peppar. Lägg rotfrukterna på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Repa och hacka dragonen. Skala och hacka löken och koka den i vinägern med hälften av dragonen tills vinägern nästan kokat in i löken. Låt svalna.
  4. Skär varje kycklingfilé i fyra bitar. Salta och peppra och vänd dem i mjölet. Vispa upp ägget och vänd bitarna i ägg och ströbröd. Stek dem i het panna i matfettet tills de får fin färg. Lägg kycklingbitarna på potatisplåten när det återstår ca 10 minuter av potatisens tid.
  5. Blanda den vinägerkokta löken med smetana och resten av dragonen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera chicken nuggets med de rostade rotfrukterna, dragondippen och mangoldskotten.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och ströbröd (eller använd po-fiber).
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: hoppa över paneringen och stek kycklingen i matfett innan de läggs in i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 300 g palsternacka
  • 1 bakpotatis
  • ca 300 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 kruka dragon
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl smetana
  • 65 g röda mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2593 kJ / 621 kCal