Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chicken à la king

En klassisk kycklingrätt som går hem hos hela familjen och som när tiden är knapp kan tillredas i förväg för att sedan bara värmas upp inför servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skär morot, lök och vitlök i tunna skivor.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem i oljan i en gryta. Tillsätt morot, lök och vitlök när kycklingen fått färg. Fräs tills löken börjar mjukna och krydda med salt och peppar.
  4. Lägg i lagerbladen och häll på vin, grädde och mjölk. Låt sjuda 5-6 minuter och smaka sedan av med salt och peppar. Red ev av med Maizena.
  5. Kärna ur och strimla paprikorna.
  6. Fräs paprikan mjuk i olja i en stekpanna och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Vänd ned spenaten i paprikafräset.
  7. Servera grytan med paprikasalladen och nykokt ris.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 lagerblad
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 65 g bladspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2473 kJ / 591 kCal