Cheesecake med rökt lax, rädisor och gurksallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Cheesecake med rökt lax, rädisor och gurksallad

Vilken läckerhet! Cheesecake med rökt lax, rädisor och gurksallad är en magnifik rätt. Tar lite tid att göra men resultatet blir utsökt och gästerna blir mäkta imponerade!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula kavringen i en matberedare. Smält matfettet. Häll det över kavringen och mixa ihop. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 16 bufféport).
  2. Lägg gelatinbladen i vatten enligt förpackningens anvisning.
  3. Hårdkoka äggen, låt dem kallna och skala dem. Tärna ägg, potatis och lax fint. Skär gräslöken fint. Riv det yttersta skalet av citronen.
  4. Rör ihop crème fraiche och philadelphiaost. Blanda ner potatis, lax, ägg, gräslök och citronskal. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
  5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på svag värme i en kastrull. Blanda ner lite av lax-potatisblandningen i gelatinet och se till så att det blandas. Tillsätt resten av blandningen och blanda ordentligt.
  6. Häll fyllningen i formen, jämna till ytan och ställ i kylen minst 6 timmar.
  7. Sallad: Ansa rädisorna och skär dem i små klyftor. Skala, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Skär dillen grovt.
  8. Blanda rädisor, gurka och dill med citronsaft och rapsolja.
  9. Garnera cheesecaken med grönsakerna.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut kavringen mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, laktosfri crème fraiche och cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 16
  • 7 skivor kavring
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 gelatinblad
  • 10 kalla kokta färskpotatisar
  • 300 g kallrökt lax
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 kruka gräslök
  • 1 msk citronsaft
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 200 g färskost
  • salt och svartpeppar
Rädis- och gurksallad
  • 1 knippe rädisor
  • 1 gurka
  • 1 kruka dill
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1/2 dl rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1111 kJ / 266 kCal
Kolhydrater: 0 g
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden