Cheesecake med citron och mynta
En fräsch bakad cheesecake med kardemumma och citron med botten av digestivekex. Cheesecaken får fin syra av crème fraiche och färskost, citronskal och mynta. Går bra att förbereda och förvara i frysen. Toppa med bär vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
8 portioner
Botten
1 krm hel kardemumma
10 st digestivekex
75 g smält smör
1/2 dl strösocker
Fyllning
300 g färskost
2 dl lätt crème fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronsaft
2 msk finhackad mynta
Till garnering
4 dl färska hallon, jordgubbar eller blandade bär
mynta
citronskal
gärna godisägg
florsocker
För alla
Kontrollera noga innehållet i godisäggen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i kexen. Välj laktosfria produkter av matfett, färskost och crème fraiche.
Gör så här
Tips
Slå formen lätt mot bordet innan du ställer in den i ugnen så får du bort eventuella luftbubblor.
För en vacker påsktårta garnera gärna med godisägg.
För en vacker påsktårta garnera gärna med godisägg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1698 KJ / 406 kCal
Fett27 g
Salt0.74 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g
Kommentarer
Kan man frysa den? Och när skall jag iaf ta upp den innan den skall serveras? Lena
Lena
2024-07-08Hej Lena! Ja det borde gå bra att frysa kakan. Tina den sedan i kylskåp 10-12 timmar innan den ska serveras.
Redaktionen
2024-07-11Tog längre tid än 30 minuter i ugnen, men oj vad gott!
Anna
2024-03-12Show
Elin
2023-04-07