Cheesecake med bär (Jordgubbscheesecake) | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Cheesecake med bär (Jordgubbscheesecake)

Underbar och förtjusande cheesecake med bär. Vill du sätta en prägel av sommaren på din efterätt så gör du denna goda jordgubbscheesecake med en botten av digestivekex.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Mixa kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 8–10 minuter.
  3. Fyllning: Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. Häll detta i formen och grädda ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den. Låt den svalna, ställ i kylen.
  4. Dela jordgubbarna och lägg dem på tårtan strax före servering.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex från Semper.

Tips

Lite finrivet citronskal är gott i fyllningen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 15 digestivekex
  • 125 g smält smör
Fyllning
  • 400 g färskost
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 l blandade bär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2011 kJ / 481 kCal