Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Charisu

Charisu, eller marinerat fläskkött med honungsglasyr, är en fläskrätt som du kan servera både varm och kall. Marinaden består av bland annat vitlök, hoisinsås, sherry och kryddor som du ger en fantastisk kulör med röd hushållsfärg.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet på längden i 3 långa bitar (för 4 port).
  2. Marinad: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
  3. Marinera köttet över natten.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Grilla köttet på galler över en långpanna med vatten i 30 minuter. Vänd köttet några gånger under grillningen. Pensla med honung när 5 minuter återstår av grillningen.
  6. Köttet kan ätas både varmt och kallt. Skär i tunna skivor precis före servering.

För alla

Fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut hoisinsåsen och ersätt den med samma mängd ostronsås.

Tips

Det grillade köttet kan serveras som såväl snacks som ingrediens i andra rätter. Det är perfekt för att förhöja smaken på stekt ris eller nudelsoppor.

Ett alternativ till "fem kryddor" är att blanda följande kryddor (pulver): 1 krm kanel + 1 krm nejlika + 1 krm stjärnanis + 1 krm chilipulver. Tipstexten är avsedd för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg fläskkött (hel benfri kotlett)
  • honung till pensling
Marinad
  • 1 bit ingefära (1 bit motsvarar storleken av en tumme)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk torr sherry
  • 5 1/2 msk soja
  • 4 msk socker
  • 1 tsk kinesiska fem kryddor (se Tips nedan)
  • 1/2 dl kycklingbuljong eller fond
  • 1 tsk röd hushållsfärg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB