Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chapati

De indiska bröden chapati smakar allra bäst nystekta, gärna med lite smör. Chapati görs på vetemjöl och rågsikt, är enkla att baka och passar till det allra mesta. Prova gärna att äta brödet tillsammans med den indiska currygrytan Bharela sabzi shaak.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten.
  2. Blanda vetemjöl, rågsikt och salt i en bunke. Tillsätt olja. Knåda in den jämnt i mjölet. Tillsätt lite vatten i taget, mängden vatten varierar så prova dig fram. Degen ska vara relativt hård och klibbfri. Knåda degen smidig. Låt vila ca 20 minuter.
  3. Skär degen i bitar. Rulla varje till en boll. Platta ut, doppa i mjöl och kavla ut till runda plattor, ca 20 cm i diameter. Mjöla väl under kavlingen.
  4. Grädda dem 1–2 minuter på varje sida i en torr och het stekpanna. Tryck försiktigt med stekspaden då och då under gräddningen. Bröden ska få små bruna fläckar på varje sida.
  5. Bred ev lite smör på de nystekta bröden. De smakar bäst nystekta. Linda in bröden i en bakduk om de inte ska ätas genast. Serveras gärna till Currygryta.

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 4 dl vatten
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 0,8 dl neutral olja t ex rapsolja
  • ev smör till servering
Lägg till i inköpslistan