Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Champinjonburgare med ajvaryoghurt

Att äta mer grönsaker är enkelt när det smakar så härligt som den här vegoburgaren. Lite stark ajvar kombinerat med turkisk yoghurt och en burgare gjord på champinjoner och rökig paprika. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop yoghurt och ajvar, smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva gurkan och ansa salladen.
  3. Tillaga champinjonburgarna enligt anvisningen på förpackningen. Rosta bröden.
  4. Bred ajvaryoghurt på underdelarna av bröden. Lägg på sallad, gurka, champinjonburgare och alfalfagroddar och överdelarna av bröden som lock.

För alla

Kontrollera noga innehållet i burgarna.
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk stark ajvar relish
  • salt och svartpeppar
  • 1/4 gurka
  • 1 hjärtsallad
  • 4 champinjonburgare rökig paprika (à 100 g)
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 dl alfalfagroddar
Lägg till i inköpslistan