Carnitas | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Carnitas

Carnitas är ett recept på fläskkarré i vetetortillas med rödlök och koriander och fräscha inslag av apelsin och lime. Servera med guacamole och salsasås.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i ca 3 cm stora bitar. Tvätta skalet på apelsinen och skär halvan i klyftor. Skala och finhacka löken. Skala vitlöken.
  2. Lägg alla ingredienser i en gryta tillsammans med olja och salt. Koka upp och låt småkoka utan lock tills köttet är mört och vätskan nästan kokat bort, 1 1/2–2 timmar. Rör om då och då, skumma om det behövs.
  3. Ta upp apelsinklyftorna och lagerbladen. Höj värmen och fräs köttet i fettet tills alla bitar fått färg, ca 10 minuter.
  4. Dra isär köttet i strimlor direkt i grytan med hjälp av två gafflar.
  5. Till servering: Servera köttet på varma Vetetortillas med salsa och Guacamole, strimlad rödlök, hackad koriander och ev litegräddfil. Pressa limejuice över.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: uteslut grädden eller välj laktosfri. Bjud med laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut grädden eller välj mjölkfri. Byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g benfri fläskkarré
  • 1/2 liten apelsin
  • 1 liten gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk oregano
  • 2 lagerblad
  • 1 msk vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
Till servering
  • 1 förp tortillabröd (à 340 g) eller egna vetetortillas (se länk nedan)
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 dl hackad koriander
  • ev gräddfil
  • 2 lime i klyftor
Lägg till i inköpslistan