Carbonara när den är som bäst - här med bucatinipasta och tärnad pancetta. Stek pancettan och rör sedan ned sojabönorna. Tillsätt såsen och låt allt koka samman under omrörning. Servera sedan den nykokta pastan med den krämiga såsen och toppa med färska tomater. Volià!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
11 2018
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Michael
12/15/2020Detta recept är kanske gott (har inte provat och kommer inte att prova) men det är definitivt inte Carbonara. Bort med sojabönor(!), stärkelse, mjölk(!), grädde och tomater(!). Dessutom saknas det näst viktigaste: pecorino. Inte många rätt således.