Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Carbonara på pancetta

Carbonara när den är som bäst - här med bucatinipasta och tärnad pancetta. Stek pancettan och rör sedan ned sojabönorna. Tillsätt såsen och låt allt koka samman under omrörning. Servera sedan den nykokta pastan med den krämiga såsen och toppa med färska tomater. Volià!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek pancettan i en stekpanna och rör ner sojabönorna.
  4. Blanda majsstärkelse med mjölk och grädde och rör ner i stekpannan. Låt koka några minuter under omrörning. Smaka av med peppar.
  5. Skär tomaterna i bitar.
  6. Servera pastan med sås och tomater.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Om ni vill ha en carbonara med lite hetta kan ni strö över chiliflakes innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g sojabönor
  • 4 port pasta (gärna bucatini)
  • 2 förp tärnad pancettaskinka (à 160 g)
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • peppar
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3076 kJ / 738 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept