Carbonara på pancetta
En klassisk och snabblagad carbonara kan aldrig gå fel. Den här serveras med tärnad pancetta, gröna ärtor och skivade tomater, och den krämiga såsen passar utmärkt ihop med spaghettin. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017
Ingredienser
4 portioner
2 förp, tärnad pancetta (à 160 g)
2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
peppar
4 port spaghetti
250 g små ärtor
Till servering
2 tomater
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2968 KJ / 711 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater63 g
Protein27 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
De enda tre ingredienserna i det här receptet som också finns i en klassisk carbonara är pasta, pancetta (eller helst guanciale) och svartpeppar. Här har ni inte ens ägg, vilket det ska vara. Det vet ni ju om så klart, men kalla det inte en klassisk carbonara.
Marco
2024-04-12Super gott!!!!!!
Helena
2022-10-07Supergott ska lagas igen
Lotte
2020-01-17