Carbonara på pancetta

18
1
Carbonara på pancetta

Carbonara när den är som bäst - här med bucatinipasta och tärnad pancetta. Stek pancettan och rör sedan ned sojabönorna. Tillsätt såsen och låt allt koka samman under omrörning. Servera sedan den nykokta pastan med den krämiga såsen och toppa med färska tomater. Volià!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Carbonara på pancetta

Ingredienser

4 portioner
250 g
sojabönor
4
port pasta (gärna bucatini)
2
förp tärnad pancetta (à 160 g)
2 tsk
majsstärkelse
2 dl
mjölk
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
-
peppar
3
tomater

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Om ni vill ha en carbonara med lite hetta kan ni strö över chiliflakes innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Michael

12/15/2020

Detta recept är kanske gott (har inte provat och kommer inte att prova) men det är definitivt inte Carbonara. Bort med sojabönor(!), stärkelse, mjölk(!), grädde och tomater(!). Dessutom saknas det näst viktigaste: pecorino. Inte många rätt således.

Näringsvärde per portion

Energi 3076 KJ / 738 kCal
Fett 39 g
Salt 2.16 g
Kolhydrater 64 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept