Caponata | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Caponata

Caponata är en siciliansk grönsaksrätt, en sötsyrlig aubergineröra med paprika som är lika god varm som kall. Du tillagar caponatan på under 45 minuter. Servera gärna bröd till för en matigare måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i 2-3 cm stora bitar. Skär auberginen i cm-stora bitar och sellerin i strimlor.
  2. Fräs grönsakerna i ett par minuter i olivolja i en stor vid panna. Häll i tomater, vinäger, russin och vatten. Låt det sjuda utan lock i 15-20 minuter på svag värme. Tillsätt oliver.
  3. Smaka av med salt, svartpeppar och ev socker. Rosta pinjenötskärnorna i en torr och het stekpanna. Garnera med pinjenötskärnorna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
 
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 5 2009.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök (gärna färsk)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 1 aubergine
  • 1 selleristjälk
  • 2 msk olivolja
  • 1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk russin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl gröna oliver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm nymalen svartpeppar
  • ev 1 tsk socker
  • 1 msk pinjenötskärnor till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 728 kJ / 174 kCal