Caesarsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Caesarsallad

Otroligt delikat är denna matiga Caesarsallad. Dijonsenap, sardeller och vitlök ger en gudomlig, mustig smak. Mixat med citronjuice, olja och vinäger får du en krämig dressing. En angenäm sallad med krutonger och parmesan.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda äggulor, dijonsenap och finhackade sardeller i matberedaren. Pressa i vitlöksklyftor.
  2. Droppa i olivolja och rapsolja under ständig omröring. Rör i riven parmesanost. Tillsätt citronjuice och vitvinsvinäger.
  3. Späd med vatten till lagom konsistens. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Skär krukor romansallad i grova bitar. Klyfta tomater. Hyvla parmensanost.
  5. Vänd ihop sallad, tomater och hyvlad parmesan med dressingen. Strö över brödkrutonger. Servera genast.
  6. Servera gärna tillsammans med kyckling, se receptet Sotad kyckling.

Tips

Brödkrutonger gör du lätt själv. Ta vara på en formfranska som blivit lite torr. Skär brödet i små tärningar. Lägg dem på en plåt, ringla över olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen ca 10 minuter, 175°C. Rör runt med jämna mellanrum. Lägg dem på ett hushållspapper och låt fettet rinna av.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 äggulor
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 2 msk finhackade sardeller
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl parmesanost
  • 1/2 dl citronjuice
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • 5 krukor romansallad
  • 5 tomater
  • 1 bit parmesanost (1 bit motsvarar ca 200 g)
  • 4 dl brödkrutonger (se Tips nedan)
Lägg till i inköpslistan