Caesarsallad med kyckling och bacon
Klassisk Caesarsallad med kyckling, krispig romansallad, knaperstekt bacon, hyvlad parmesanost och frasiga brödkrutonger. Vänd ner salladen i en makalöst god dressing av sardellfiléer och vitlök med pikant smak från worcestershiresås samt parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
4 portioner
Dressing
1 liten vitlöksklyfta
3 sardellfiléer
1 äggula
1 tsk citronsaft
1/2 tsk worcestershiresås
1 krm salt
2 dl rapsolja
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 dl finriven parmesan
svartpeppar
Sallad
2 romansallad
140 g bacon
400 g kycklingfilé
salt
Till servering
brödkrutonger
hyvlad parmesan
För alla
Kontrollera noga innehållet i krutongerna.
Fri från laktos. Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Fri från laktos. Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Receptet uppdaterat april 2023.
Gör så här
Tips
Se till att alla ingredienser till dressingen håller samma temperatur, så spricker den inte lika lätt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3086 KJ / 737 kCal
Fett67 g
Salt2.4 g
Kolhydrater1 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Håller med Jonas ang måtten på dressingen. Alldeles för mkt blev det och sååååå saltig!
Mitra
2023-01-17Hej Mitra och ni andra som kommenterat mängderna. Våra kockar har nu provlagat om och uppdaterat receptet med tydliga mått. Vi har därför tagit bort flera kommentarer. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-16