Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Burritos

Bjud på smarriga burritos i sann Mexikansk anda till middag. Nötfärsen steker du och blandar ihop med kryddor, tomater och bönor. Fyll sedan de varma bröden med färsröran majs och den strimlade salladen och toppa med gräddfil och riven ost. Ät, njut och bli mätt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll bönorna i en sil och spola med kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna. Rör ner kryddmixen, vatten, krossade tomater och bönorna. Låt koka upp.
  3. Tillbehör: Häll majsen i silen och låt rinna av. Strimla salladen. 
  4. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera färsröran med alla tillbehör och varma bröd.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria tortillas.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 påse enchilada kryddmix (à 22 g)
  • 1/2 dl vatten
  • 390 g finkrossade tomater
Tillbehör
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 8 vetetortilla (mellan)
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 150 g riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3456 kJ / 823 kCal