Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Burgare med vegetarisk schnitzel och avokadoröra

En vegetarisk, härligt krispig, schnitzelburgare är lika gott som det är enkelt. Med toppings som tomat, sallad och en krämig avokadoröra får du en fulländad smakkombo. Ja okej, lite rostad lök vid servering kan möjligtvis bli grädden på moset!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna och gröp ur avokadorna. Mosa ihop avokadorna med arrabiatan och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär tomaterna i skivor. Plocka loss salladsbladen.
  3. Stek schnitzlarna i oljan i en stekpanna i ca 5 minuter, vänd dem några gånger under stekningen.
  4. Servera schnitzlarna i bröden med alla tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i schnitzeln.
Innehåller gluten. Fri från laktos och mjölkprotein.

Tips

Rosta gärna bröden och servera gärna burgarna med rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 avokador
  • 2 msk pesto arrabbiata
  • 2 tomater
  • 1 kruksallad
  • 8 vegetariska schnitzlar
  • 8 hamburgerbröd eller baguette
Att ha hemma
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3765 kJ / 913 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer