Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bulgursallad med linser

Sallad är både nyttigt och gott. Varför inte fortsätta i nyttighetens tecken och laga till en sallad med bulgur och linser? Supergott, enkelt och snabbt!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna något.
  2. Häll av och skölj bruna linser i kallt vatten. Skölj färsk spenat noga och klappa den torr.
  3. Blanda olivolja och pressad citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillbehör: Blanda gärna i ruccola, hackade valnötter, russin och ringla ev över lite smaksatt olivolja.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl bulgur (gärna grov)
  • 1 burk bruna linser (à ca 400 g)
  • 100 g färsk spenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 msk pressad citron
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Tillbehör
  • ruccolasallad
  • hackade valnötter
  • russin
  • smaksatt olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 915 kJ / 219 kCal