Buccatini med morotssås, hasselnötter och bönor

3
1
Buccatini med morotssås, hasselnötter och bönor

Tomatsås brukar ju vara en klassiker till pasta, men har ni testat morotssås? Om inte så är ni in for a treat! Sötman från morötterna balanserar upp den salta och syrliga fetaosten i den här rätten. Det blir en perfekt kombo med de rostade hasselnötterna och salladslöken som topping.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2021

Buccatini med morotssås, hasselnötter och bönor

Ingredienser

4 portioner

Morotssås

1/2
påse morötter (à 500 g)
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1 msk
olja
2 dl
smetana
2 dl
vatten
1
förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
1
förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
150 g
fetaost
4
port pasta (gärna bucatini)
1 dl
rostade hasselnötter
1/2
påse salladslök (à 125 g)
65 g
mâchesallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och laktosfri fetaost.
 Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana och fetaost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.


Gör så här

Tips

Krydda morotssåsen med 1 tsk spiskummin, timjan eller oregano.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Sara

2021-08-18

Gott och enkelt.

Näringsvärde per portion

Energi 3869 KJ / 925 kCal
Fett 59 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 69 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept