Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Brysselkål i ugn med honung och chorizo

Låt denna rätt ta plats på årets julbord: karamelliserad brysselkål med chorizo! Rostad brysselkål och chorizo serveras med ruccola och granatäpple, en otrolig smakkombination.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa och halvera brysselkålen. Lägg kålen på ena halvan av en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och salta.
  3. Skär korven i mindre bitar och lägg på den andra halvan av plåten. Rosta i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  4. Ringla honungen över brysselkålen och rör om. Rosta ytterligare 5–10 minuter.
  5. Lägg brysselkålen och chorizon på ett fat. Toppa med ruccola och granatäpplekärnor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6 bufféportioner
  • 500 g brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 3/4 tsk salt
  • ca 300 g färsk chorizo
  • 2 msk honung
  • 65 g ruccola
  • 1 dl granatäppelkärnor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer