Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Bruschetta med tomat och basilika (bruschetta con pomodori)

Bruschetta med tomat och basilika är en utmärkt entrérätt. En tomatröra med basilika, olivolja och kryddor serveras på det grillade brödet ingnidet med vitlök. Smakfullt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skölj och skär tomaterna i små tärningar. Strimla basilikan och blanda ihop med tomaterna. Ringla över några droppar av olivoljan och smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla brödskivorna i  på ett galler i övre delen av ugnen eller rosta dem gyllenbruna i en stekpanna. Gnid in ena sidan av det varma brödet med vitlök. Droppa över lite olivolja. Fördela tomaterna på de nyrostade brödskivorna.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt, laga rätten när tomat är i säsong och använd gärna svenska tomater.

Tips

Variera tomatröran med en röra på kikärter, röda och gröna bönor, kokta linser som blandas med finhackad lök, vitlök, bladpersilja, basilika, pressad lime och lite honung.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor lantbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • 4 tomater gula och röda
  • 1/2 kruka basilika
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 801 kJ / 192 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept