Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Brunkål

Brunkål till julbordet förberedes ett par timmar innan servering. Smaksätt vitkålen med salt, vitpeppar och eventuellt krossad kryddpeppar samt ättika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort det yttersta bladet på vitkålshuvudet. Dela huvudet mitt itu och skär bort den hårda stocken. Strimla kålen eller skär den i små bitar.
    Koka upp vatten och salt (1 tsk salt/liter vatten). Lägg i kålen och låt den koka ca 10 min.
  2. Häll upp kålen i ett durkslag och pressa ur allt vatten. Smält matfettet i en långpanna i 200°C. Bred ut kålen i långpannan och ringla över sirapen. Rör om. Sätt in kålen mitt i ugnen och låt den steka ca 30 min.
  3. Rör om i långpannan och späd med buljongen. Låt kålen efterkoka ytterligare ca 30 min. Smaksätt med salt, vitpeppar och eventuellt krossad kryddpeppar samt ättika.

Tips

Brunkål går bra att djupfrysa. Späd gärna med lite grädde när den värms.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 kg vitkål
  • 1 1/2 msk margarin, smör eller olja
  • 1 - 2 msk sirap
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • salt
  • vitpeppar
  • ev 4 grovstötta kryddpepparkorn
  • 4 msk ättiksprit (12 %)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer